Wednesday, September 12, 2007

Tagged: All-Fives

Ini kali kedua saya ditag, selepas kali pertama semasa Idham memulakan Tag for Charity nya. Kini giliran Fauziah pula mengetag saya. Walaupun tujuan berbeza tapi sebagai menyahut cabaran, saya akan buat jawapan yang diperlukan.

Seperti keperluan tag ini ,saya perlu memberitahu pembaca blog saya, 5 benda/barangan yang boleh dijumpai di dalam 5 tempat yang agak sulit dan peribadi saya seperti berikut.

(The tag is another one of those that demands you to reveal a little bit of yourself. You have to tell your blog readers 5 items/things that can be found in 5 "intimate" places, including two that are in your heart and mind).

5 benda di dalam bag/brief case:
1. Hand phone & charger
2. Buku Rujukan
3. Pen
4. Buku Nota
5. Minyak Rambut, kain pelikat, ketayap.
5 benda dalam dompet:
1. Wang tunai
2. MyKad
3. Kad Pesara
4. Kad ATM, Kredit, Keahlian dan
5. Kad Bisnis
5 benda favourite dalam bilik saya di pejabat:
1. Buku-buku Rujukan
2. Settee untuk lepak2 bila malas nak buat kerja.
3. Laptop/scanner/printer
4. Astro decoder/TV
5. Gambar2 keluarga.

5 perkara yang ingin saya lakukan:
1. Melakukan Ibadah Haji sekali lagi
2. Melawat Eropah terutama bandar Paris
3. Menghafal banyak Surah Al-Quran
4. Belayar di perairan negara dengan bot sendiri
5. Terus bekerja selagi termampu.
5 perkara yang sedang dilakukan:
1. Berusaha meningkatkan lagi kefahaman tentang Agama
2. Mendapatkan tempat untuk anak menjalankan praktikal di bidang "chemical engineering"
3. Membaca buku bertajuk "The Blue Ocean Strategy" (pening nak fahamkan.)
4. Menyediakan perancangan untuk satu projek yang sedang diusahakan.
5. Memikirkan siapa yang hendak ditagkan.
Oleh kerana dah pun nak masuk bulan puasa, saya tidaklah berniat untuk nak tag sesiapa lagi, melainkan ada yang sudi nak tagkan diri sendiri. Sila-silakan lah.

6 comments:

Mak Su said...

Uncle Zabs - jwb tag ni bagus masa tak dak idea kan... masa ada idea pun lagi bagus jawab, lagi mencabar, ala-ala nak tulis yang mana satu dulu ni...

:)-

NBK466 said...

Selamat B'puasa bro Zabs & family.. & thanks for not further tagging..he..he..he..

Mat Salo said...

Pak Aji...

Salaam dan Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarrak.

Thanks for your kind words that you left ay my blog! Appreciate it very much, Pak Aji.

Insya'Allah you'll get to perform the Hajj a second time...

Hahaha... yang PJK tu klakar la.. Hopefully this Ramadhan, a beneficial side effect is dapat mengempiskan perut!

ruby ahmad said...

Hello Zabs,

I pun kena tag by Fauziah. I pun tak tag anybody..great minds think alike..ha ha.

Esok kita berpuasa. Welcome Ramadhan. Hope it will be a good and meaningful Ramadhan insy.

tokasid said...

Salam Pak Zabs:

Selamat berpuasa. Semoga puasa kita semua tahun ini lebih berkualiti di sisi ALLAH dan semoga dosa-dosa kita diampunkanNya dan semoga kita di beri bonus dalam bentk Lailatul-Qadr tahun ini. Dan semoga tahun ini bukan lah Ramadhon yg terakhir buat kita.
Ameen Ya Rabb.

Memang...saya pun berharap agar di murahkan rezeki agar dapat mengerjakan Haji sekali lagi bersama isteri.

mohd azmir said...

terima kasih ayahanda!!
jasamu mmg tidak dpt ku balas... :D