Monday, September 08, 2008

Pasar Ramadhan 2008


Masih meriah walaupun ada yang mengatakan harga kebanyakan kuih muih dan makanan yang dijual terdapat sedikit peningkatan. Biasalah kan... inflasi...

5 comments:

sya said...

Bukan setakat pasar Ramadhan aje orang membeli.. kat hotel pun penuh.. kat restoren pun penuh.. kat shopping complex pun sesak.. org kita kata tak de duit .. kena ubah cara hidup.. tapi nampak gaya cam sama aje

Kerp (Ph.D) said...

pak zab,

harga nak atau tidak tetap naik, tapi perut kosong mesti diisi.

utk lebih mengenali saya pak zab, nasi 1-2 pinggan dan 2-3 jenis lauk cukup dah. kuih muih jarang saya sentuh. pendek kata, beli je nasi bungkus, complete la juadah berbuka saya...hehe...

Zabs said...

Sya: Jika tentang makan ni, orang kita tidak banyak berkira sangat. Miskin ke kaya ke, makan akan tetap mereka pentingkan.
Kalau tidak takdalah orang pendapaan rendah pun dapat kencing manis, darah tinggi dan seumpamanya, yang semua disebabkan oleh makanan.

Kerp: Itu satu amalan yang baik. Tapi saya ni dah terbiasa makan kuih-kuih semasa berbuka. Kena beli jugalah, tapi berpada2juga. Hehehe..

Ray said...

bazaar mana nih>?

Zabs said...

Salam Ray. Terima kaish kerana sudi singgah di sini. Itu di PasRam (Pasar Ramadhan) di Taman Setiawangsa tu. Jauh dari Shah Alam kan