Sunday, March 22, 2009

Percutian Singkat

Cuti sekolah sudah pun sampai ke penghujung. Tapi anak yang bercuti tidak dibawa ke mana-mana semasa bercuti. Jadi pada hari Jumat/Sabtu lalu kami berada di sini. Takda apa yang hendak dituliskan, cuma gambar-gambar berikut akan menceritakannya.

Tempat yang sesuai untuk kanak-kanak, namun begitu bapa-bapa juga nampaknya turut gembira bersama.

11 comments:

Akmal said...

Main air, mesti la seronok pakzab :)
Plus, kita ni kan makhluk yang sukakan air? Hehehehe :D
Pakzab tak join the crowd ke?

MA and Brood said...

Salam - ni kat Tiara PD kan? Pernah singgah tapi tak pernah bermalam. Best ke tempatnya?


Oh tahniah atas cucu ke 2. They will come in droves nanti. :-)

aNIe said...

Salam Zabs...tu nampaknya kat Tiara Beach Resort PD...dah pernah kesana...kolam mandinya besar...anak2 seronok...kalau rajin pepagi boleh jugak berbasikal...

Tahniah kerana kehadiran cucu kedua ...

Yunus Badawi said...

Salam Zabs.
Ok lah tu ada juga bawa budak2 tu pergi jalan. Anak2 saya tak kemana2 kerana saya sibuk minggu lepas. Maklumlah baru nak merangkak.
Tahniah di atas kelahiran cucu ke2.

Zabs said...

Akmal: Memanglah seronok. Itu sebablah saya pilih kerja di laut dulu. Saya tengok datuk2 cuma duduk di tepian sahaja, jadi saya ikut setalah.

MA: Betul tu. Sesuai untuk kanak2 alternatif dari mandi laut. teapi sunway lagoon lagi best tentunya.

Anie: Terima kasih. Saya sempat berbasikal 30 minit, sebab anak dara kecik tu nak sangat mencuba. Kepenatan juga kerana dah berpuluh tahun tak kayuh basikal.

YB: Terima kasih. Dapat ke PD je, kemudian balik kampong sekejap jumpa sepupu2 dia.

zino said...

kanak2 dan air tak boleh di pisahkan hehe.. bapak budak pun sama hehe

Uncle Lee said...

Hello Zabs, how you doin'?
Love and enjoyed your this well taken beautiful pics.
Can't imagine KL has changed so much too.
It is from pics like yours I have learned about the many wonderful changes in the city I grew up.

You keep well and have fun, Lee.

Zabs said...

Zino: Betul tu. Tapi bapak yang yang telah terlebih muatan ni, segan sikitlah nak masuk ke dalam air tu..hehehe...

U.Lee: Thank you Lee, for visiting. Appreciate your comments of my not so beauiful pics as compared to yours. However it does encourage me to do better.
Those pictues were taken at one of the resorts, in Port Dicksons. Quite a few new resorts were developed there.

Raden Galoh said...

Salam Pak Zab...

Bestnyer... anak bujang sy berkali2 mengajak sy ke sana sbb sekolah dia dh buat rombongan ke sana dan dia sgt seronok semasa sesi lawatan tersebut... jadi adiknya cukup merasa iri hati dan sejak itu asyik berkumandang nama Tiara Beach Resort...hahahha...

nampaknya sy kena check this place out...lah!

Neeza Shahril said...

syoknya.. kat mana ni??

hehee.. kenapa ada lubang2 tu.. huhuu...

Zabs said...

RG: Bagus juga jengok empat tu untuk puaskan hati anak2 bujang tu. Tapi tak perlu lama2, 2 malam dah maksimum dah tu...

Neeza: Tempat tu di PD. Boleh lawat laman web ini jika ada masa. http://www.tbr.com.my/