Thursday, October 30, 2008

Action!!!!

Satu hari di Jalan Masjid India....
Ingatkan apa yang orang ramai tu buat. Ada orang jual ubat kuat ke? Rupanya ada shooting drama/filem. Apa tajuk pun tak tahu, kena tunggu bila di tayang di tv atau panggunglah.

11 comments:

Yunus Badawi said...

Salam Zabs,
Mmg macam2 ada kat Jalan Masjid India ni. Hari Ahad lepas saya hantar sedara2 dari Jakarta pergi shopping kat sana. Mereka nak cari baju Melayu dan beg (beli barang banyak sangatlah tu).

pB said...

dah lama tak sampai ke Jalan Masjid India nie ....

sya said...

Masa tenguk cam ada shooting kat Masjid India ingatkan shooting filem hindi ke tamil ke.. ropanya citer Melayu

bergen said...

Saya sebenarnya kagum dengan pelakon yang boleh melakonkan babak yang dikehendaki skrip di tengah2 dunia macam jln Masjid India - tempat orang ramai tengok. Bagi saya, baik suruh saya hambat lembu 4 ekor dari berlakon depan kamera dan orang ramai lalu lalang. he he

Zabs said...

Yunus: Ya semua boleh dibeli kat sana, kecuali mak bapak je, kata orang tua2.

pb: Dah ada banyak tempat lain lagi nak pergi...

sya: Tempat yang sesuai untuk scene orang kena ragut...

bergen: Sungguh. Pelakon tu tak ngelabah sedikit pun, walaupun orang ramai mengeliling mereka sepanjang masa itu.

zino said...

zabs
kiranya jadi cameraman tambahan le hari tu ya hehe

Zabs said...

Zino: Nampaknya gitulah. Kalau bawa kamera SLR tentu banyak lagi akan ambil gambar disitu. Tapi hanay HP je yang ada, cukuplah banyak tu...... hehehe..

Kerp (Ph.D) said...

Pak zab,

siapa pelakun tu gamaknya ya? saripah ke?

Zabs said...

Kerp: Ye lah agaknya. Anak saya pun kata begitu budak Saripah yang tak fasih cakap bahasa ibundanya tu...

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam En.Zab,

Dah selalu melawat blog ni, tapi, rasa malu pulak nak tinggal komen. :-)

Pasal shooting tu. Ha, nama pun pelakon kan?...depa cari makan macam tu, maka kena buat jugak lah...kita yang tak pandai belakon ni, semedang komen itu ini...kalau suruh kita bercakap sepatah dua pun depan kamera tu baru tau susah atau tidah.... :-)

Zabs said...

Auntieyan: Terima kasih kerana sudi datang ke sini. Bersetuju.. Mereka memang professional.. Tapi bagi tukang komen, hanya pandai komen je.. Kalau nak berlakon jadi keras maam batulah agaknya.