Wednesday, November 07, 2007

Cakar

Semasa saya melihat gambar ini di muka 6 NST, hari ini (7 Nov 2007), saya teringat kepada Ustazah Siti Nor Bahyah yang menulis buku d bawah ini.

Saya lihat kuku Che Puan di dalam gambar tu sedikit panjang, dan nampak tajam. Kalau nak praktikkan cakar harimau yang Ustazah, sarankan itu tentu tak berapa boleh agaknya.

Dan kalau tersilap cakar mahu calar balar si suami.

27 comments:

Kak Lady said...

Salam Zabs....tersenyum kak lady membaca entry kali ni...ye tak ye jugakkan kalau kuku sang isteri tu panjang memanglah tak boleh nak dipraktikkan apa yg di sarankan oleh Ustazah tu...

blackpurple @ jowopinter said...

He he he!

Saya tumpang tersenyum. Sinis!

arsaili said...

salam kenal...kak lady senyum yer...jowo senyum sinis..saya senyum kambing je la..ekekeke...bloghopping dr jowopinter.

alan zed said...

awas, cakaran wanita umno. hehe.

tokasid said...

Salam pak zabs:

Saranan Ustazah Norbahiyah tu bagus utk eratkan kasih sayang suami isteri. Tapi memang risau juga kalau kuku boleh buat chopstick. At least kalau rimau atau kucing ,mereka boleh simpan dulu dan di keluarkan bila perlu saja.
tapi kalau mem simpan kuku panjang , suami2 kena awas, kalau anda menjeling atau terjeling lebih..nahas. Silap haribulan mata pun boleh di cungkilkan keluar.

Jadi petua pertama nak belajar urut harimau: Potong kuku tau!

Zabs said...

Kak Lady: Suamilah yang kena buat cakaran agaknya.

bp: Dapat juga saya buat orang senyum, walaupun dalam sinis.

arsaili: Terima kasih atas kunjungan. Senyum kambing Australia tentu lebih menarik. Anak saya ada belajar di Chch, NZ. Mungkin boleh berkenalan dengannya (http://mohdazmir.blogspot.com/).

alan: Dia bukan ahli UMNO kot?

Doc. TA: Isteri saya tak suka simpan kuku panjang. Takpalah. Macamana nak nasihat suami wanita itu supaya berhati-hati agaknya ya?

cakapaje said...

Salam Pak Zabs,

Tak dapek den nak komen memandangkan den lum ado isteri lagi :)

13may said...

Salam PakZabs,
kena cakar memang berbisa!

hehhe :)

Zabs said...

CA: Kalau gitu kena percayalah cakap Tokasid, Kak Lady dan saya okey.

May: Dah mengalami baru tahu bisa ke tidak.

Mak Su said...

ada kena-mengena ker selendang dia dengan story Uncle Zabs ni?

Zanulabdin said...
This comment has been removed by the author.
zabs said...

Mak Su,
Selendang dia takda kena mengena. Kuku dia je yang panjang. Lihat semula gambar. TK.

zino said...

itu baru di kata cakar.. hehe

Zabs said...

Zino: Cakar mencakar bawa bahagia(bahaya).

azlanlin said...

Kuku panjang pun ada cara menggarunya tak? ...x gitu zabs?

apa-apa pun nengok cara 'mencakar'..jgn bercakaran udah selepas 'mencakar'..wakakaka

idham said...

salam zabs... hehehe...cakaran boleh menanbah kegatalann...bukan menghilangkn gatal....

oh ye lupa bagitau, saya dah berhenti blogging buat seketika...namun masih blog hop...hehehe

photo blog ada la jika sudi...

kami baru jer tubuhkan photo-club di dubai...ada 12 org ahli...seronok jugak..bila pergi photo shoot / hunting beramai2...

idham

Zabs said...

Salam Azlanlin,
Setuju. Cuma ada ketikanya, terkurang kawalan sedikit.

Zabs said...

Idham:
Jangan bercakaran sudah...
Oooo... patutlah sunyi sepi, baguslah kalau dah join photo-club, boleh postkan gambar lebih menarik lagi nanti. Salam.

jaflam said...

Zabs, macam kenal tangan dlm gambar tu!?!!

Tapi nak pasti kena buka baju suaminya pulakkkk.

Zabs said...

Jaff: Ya semua orang kenal kot. Kalau dia pakai sarung tangan tak ada kesan juga kan.

ADIEJIN said...

Hahaha...3 hari tak leh tidur terlentang kalau kena cakar ngan kuku cam tuh..hehehe.. mau berparut 3 tahun tuh..kelakar

de_kerinchi said...

salam zabs,

Agak nya kalau guna cakar lagu tu , mungkin akan mengekalkan keintiman rumah tangga..kerana ia pasti akan meninggalkan parut kenangan untk diingati hingga ehari tua.....heheheh

zabs said...

Adie: Saya tak tahu lah macamana, sebab walau dah 28 tahun bersama,
tak alami lagi cakaran kuku se tajam tu.

de_k: Yelah tu, baru lah ada rasa pahit, manis, perit getir dan pedih hidup berumah tangga kan?

jeff said...

hai.zabs..
apa nak dirisaukan saya memang suka kena cakar dengan wanita yang berkuku panjanng dan tajam..tak sakit pun paling kuat pun berbekas merah jer..hehe..dan saya rela dicakar oleh mana2 wanita yang suka mencakar!!

jeff said...

hai pakzabs..
apa nak dirisaukan, saya memang suka kena cakar dek kuku wanita apatah lg yang simpan panjang dan tajam..huhu...kalau ada mana2 wanita yang suka mencakar, saya rela dicakar-cakar tau...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

揚州炒飯Penny said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社